Ecocafe  Bio kávézó és pékség                     Természetesen kávé!                     Sajtószoba

A Biokávézó

Ecocafe, a biokávézó

Szerettünk volna egy helyet Budapesten, ahol finom lehet inni kora reggel is,
és ahol a kávé, tea mellé egészséges, ugyanakkor finom falatokat lehet enni. Olyan helyet nyitottunk, ahol barátságos, füstmentes környezetben bio alapanyagból készült inni- és ennivalók sokasága várja a vendégeket. 

Nálunk a kávé mellett a bele kerülő tej is bio, csakúgy mint a helyben sütött péksütemények -a hatmagvas croissantnak már kisebb rajongótábora van- és a szintén helyben készített szendvicsek. A (bio)salátabárral kiegészülve, a reggelitől az ebéden át, egészen vacsoráig mindenki találhat magának valami kedvére valót. Igyekszünk nyugodt, fesztelen környezetet teremteni, ahol egy bögre tejeskávé mellett ücsörögve, magazint lapozgatva vagy épp barátokkal beszélgetve, otthonosan érzi magát a vendég. Szeretnénk, ha élménnyé válna a nálunk töltött idő és az emberek tudatosan választva, az örömszerzés, a "jó lét" miatt térnének be hozzánk.

Egy bio kávézó, ahol

-isteni kávét lehet inni (ami nem mellesleg bio és igyekezetünk szerint fair trade is)
-tudják milyen a jó tejhab
-ajánlanak a több, mint 20 féle szálas teából
-a croissant és a túrós batyu helyben sül és szintén bio
-a bagettes szendvicsben igazi vaj, sajt és zöldségek vannak (természetesen bio)
-a bio-salátabárban Te állíthatod össze a neked tetsző friss, ízletes kombinációt

 

 

 

Ecocafe hittétel, filozófia

Mi, az Ecocafe megálmodói, hisszük, hogy
-az egészséges is lehet finom!
-a bio/natúr termékek magasabb minőséget képviselnek
-a környezettudatosság fejleszthető és sokféleképpen gyakorolható
-lehet tisztességesen, etikusan, méltósággal kereskedni, üzletet vezetni
-felelősek vagyunk önmagunkért, vendégeinkért és közös jövőnkért

 

 

 

Ecocafe értékrend

A kávézó és a környezettudatosság

A filozófiánkat hűen követve csak és kizárólag bio és fair trade kávékat, teákat, üdítőket, helyben készített bio szendvicseket, salátákat, pékárut és természetes alapanyagokból készített süteményeket kínálunk vendégeink számára.
A bio/natúr vonulat mellett, (illetve igazából avval elválaszthatatlan összhangban) nagy hangsúlyt fektetünk a környezet-tudatosságra. A csomagolóanyagok szinte kivétel nélkül újrahasznosított vagy komposztálható anyagokból készülnek. A takarító- és tisztítószerek környezetbarát összetevőkből állnak, biológiailag lebomlóak.
A kéztörlő és wc-papírtól kezdve a kőolajszármazékoktól mentes kézmosószappanig, mindenhol ügyelünk rá, hogy „öko” megoldásokat találjunk.
Ahol van lehetőség rá, mindig a környezetbarát verziót választjuk.

Úgy véljük, csakúgy mint az italok-, ételek kiválasztásakor, ezekben a döntési helyzetekben is tudatosan, felelősségteljesen kell cselekedni.
Bízunk benne, hogy van Magyarországon egy olyan réteg, amely tudatosan éli meg az életet, azaz keresi a magasabb minőséget, odafigyel arra, hogy mit eszik-iszik és hogy azt milyen környezetben és hangulatban teszi meg. Hisszük továbbá, hogy az emberek véleménye, szokása a környezetvédelemről és környezet-tudatosságról formálható alakítható.
Azon vagyunk, hogy példát mutatva bemutassuk, milyen egyszerű és könnyen megvalósítható a környezetünk iránti felelősségteljes lét akár az üzleti, akár a normál, családi életben.

 

Ha ide kattintasz, olvashatsz bio kávézónkról készült cikkekből