Ecocafe  Bio kávézó és pékség                     Természetesen kávé!                     Sajtószoba

rólunk írták

Gyorsulási futam - ECOCAFE

 

Sokan vannak, akik úgy néznek ki reggeli kávéjuk elfogyasztása előtt, mint az útlevélképük, ezért életmentő beavatkozás a kávé lefőzése. Nem kétséges tehát, hogy kávéra minden körülmények között szükségünk van, és miért ne kávéznánk akár az Andrássy úton?

A kávé lehet bio, de senki se hitte volna, hogy nemcsak a kávé lehet egészséges, hanem minden, ami egy kávéházban található… Van egy hely, ahol még a papírpohár is gyorsan lebomlik, és még komposztálják is. Az Ecocafe a kávé mellett teát, szendvicseket kínál, kizárólag bio- és natúr alapanyagok felhasználásával, etikus és környezettudatos szolgáltatással kombinálva.

A lényeg a hatféle biokávé, melyek Guatemala, Brazília, Etiópia, Szumátra és Pápua Új-Guinea bioültetvényeiről érkeznek egyenesen az Andrássy útra.
 
A zöldkávét pörkölő mester teszi fogyaszthatóvá, és csak annyit pörköltet, amennyire éppen szükség van, így mindig friss kávét fogyaszthatunk. És van frissen facsart narancsléjük is, finom a limonádéjuk, és még búzafűléjük is van. Akinek reggelizni támad kedve (fél nyolckor nyitnak) fogyaszthat müzlit tejjel vagy joghurttal, ehet croissant-t, bagettet vajjal, lekvárral vagy éppen sajtkrémmel. Persze, a bio salátabárban is összedobhat valamit, kedve szerint.

tovább 

 

Természetesen kávé! - Felelős Gasztrohős

 

Kifejezetten tetszik, hogy a manapság egyre terjedőben lévő, „sztárbáksz”-os kávézók gyakorlatával szemben itt igazi csészében kapod a kávét, és nem papírpohárban, műanyag fedővel. És milyen kávét! Nem csak bio, de a bio tejjel kiegészülve ráadásul nagyon finom is.

A kávéhoz természetesen bio nádcukor vagy nyírfacukor közül választhatunk, amelyek bár kis kiszerelésűek, ám újrahasznosított csomagolásban kerülnek csészénk mellé. Ha valakinek mégsem lenne ideje, hogy eltöltsön néhány percet ezen a kellemes helyen, és az ablakon át figyelje az Andrássy út forgalmát, italát komposztálható papírpohárban viheti magával.

tovább 

 

Bringásreggeli az Ecocafe-ban - HelyiMÉrték Alapítvány – Szövetség az életteli társadalomért

 

Bringázz a Munkába kampán során azt, aki bringázik, önkéntes akcióhősök reggelivel és teával várják a város különböző pontjain. A Helyi Mérték Alapítvány és a MagNet Magyar Közösségi Bank újbudai fiókjának összefogása egy bringás reggeli megszervezésében mindazt megtestesíti, ami a két szervezet alapértékei között is szerepel: erősíteni a helyi közösségek vállalkozási és önszerveződési képességét, és támogatni olyan kezdeményezéseket, amelytől a környezetünk élhetőbb hellyé változik.

tovább 

 

Édes élet Budapesten - EcoCafe

 

Ma már minden annyira bio, minden annyira környezetbarát, hogy kezdünk megcsömörleni a sok felszínes, inkább reklámszövegnek ható jelmondattól. Üdítő kivétel a sok álbio termék és hely között az Ecocafe, amely immár két üzlettel büszkélkedik a fővárosban.

Az Andrássy úton található kávézóba egyik reggel tértünk be, és igazán kellemes meglepetés fogadott minket. Az öko kifejezéshez híven rengeteg természetes anyagot használtak a hely berendezéséhez.

A kávézót fából készült székek, a messzi tájakról érkező kávék csomagolására szolgáló vászonzsákok, kisebb szalmabálák és farönkök díszítik. A bútorokon és a finomságokon kívül még a pincérek lenvászon ruhája esetében is figyeltek a környezetre: ezek a darabok itthoni varrodában készültek.

Az ott fogyasztásra alkalmas reggeli frissítőkön, süteményeken, joghurtokon és szendvicseken kívül vásárolhatunk az Ecocafe szemes biokávéjából otthonra is. A vevőkör egyébként igen széles, sok bióimádó látogatja a kávézót, de az ettől az őrülettől mentes környékbeliek is szívesen betérnek.

 

tovább 


Ecocafe a biokávézó

 

Nálunk a kávé mellett a bele kerülő tej is bio, csakúgy mint a helyben sütött péksütemények -a hatmagvas croissantnak már kisebb rajongótábora van- és a szintén helyben készített szendvicsek. A (bio)salátabárral kiegészülve, a reggelitől az ebéden át, egészen vacsoráig mindenki találhat magának valami kedvére valót.
 
Igyekszünk nyugodt, fesztelen környezetet teremteni, ahol egy bögre tejeskávé mellett ücsörögve, magazint lapozgatva vagy épp barátokkal beszélgetve, otthonosan érzi magát a vendég.
 
Szeretnénk, ha élménnyé válna a nálunk töltött idő és az emberek tudatosan választva, az örömszerzés, a "jó lét" miatt térnének be hozzánk.