Ecocafe  Bio kávézó és pékség                     Természetesen kávé!                     Sajtószoba

Termékeink

Kávék

Jelenleg 8 féle biokávét lehet nálunk kipróbálni, megvásárolni. Brazília, Dominika, Etiópia (Yirgacheffe), Galapagos, Guatemala, Kolumbia, Peru és Szumátra bioültetvényeiről érkezik hozzánk a kávénk, zöldkávéként, azaz pörköletlenül. Itthon aztán egy sokéves tapasztalattal rendelkező pörkölőmester megpörköli a kávészemeket a mi kívánságunknak, előírásainknak megfelelően. Mindig csak annyit pörköltetünk, amennyit rövid időn belül felhasználunk. Így a pörkölt kávé a lehető legfrissebben és legjobb minőségben jut el vendégeinkhez.

 

Pörkölés, kínálat 

A helyben készített kávéitalokhoz egy Guatemala-Etiópia-Szumátra-Peru kávékeveréket használunk, francia pörköléssel. Ez a keverék az egyik kedvenc kombinációnk, kitűnő presszóként fogyasztva és kellemesen harmonizál a tejjel is, így a tejes kávéitalokhoz is ezt ajánljuk. Az esti órákra ajánljuk a különleges perui kávénkat, amely koffeinmentes változatban próbálható ki. Egy újfajta, teljesen természetes, széndioxidos-eljárással vonják ki a kávéból a koffeint, így biztosítva, hogy a koffeinmentes kávé is minden vegyszertől mentes, bio élvezet maradhasson.  Az egyedi keverékünkhöz hasonlóan a koffeinmentes kávéból is bármilyen kávéitalt el tudunk készíteni. A különleges igényekkel rendelkező vendégeink számára tartunk bio szója-, rizs- és zabtejet, melyekből felár nélkül készítjük a finomabbnál finomabb kávékülönlegességeket.

Teák 

Gondoltunk azokra is akik nem hódolnak a kávéfogyasztás élvezetének. Több, mint 20 féle bio szálas teát tartunk, a fehér, zöld , fekete, gyümölcs és herbál teák változatos kínálata közötti eligazodásban szívesen segítenek felkészült baristáink.